Ένα νοστιμότατο κατσικάκι στο φούρνο με πατατούλες που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστο για την υπέροχη γεύση και τη απαράμιλλη νοστιμιά του. Μια εξαιρετικά απλή και εύκολη συνταγή με εγγυημένο αποτέλεσμα που σίγουρα θα απολαύσετε εσείς, η οικογένειά σας και οι καλεσμένοι σας στο επίσημο τραπέζι σας.
Υλικά συνταγής
- 1/2 κατσικάκι (ή αρνάκι), συνολικού βάρους 3½ κιλά περίπου (κομμένο σε μερίδες)
- 4-5 σκελίδες σκόρδο
- 1 ½ – 2 κιλά πατάτες baby με τη φλούδα τους ολόκληρες (ή αν είναι μεγάλες κομμένες στη μέση)
- 4 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
- 1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι στυμμένο (ή 1 ½ -2 μικρά)
- 150 ml λευκό κρασί
- 200 ml ελαιόλαδο
- 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
- 3 κ.γ. θυμάρι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις. Πολτοποιείτε τις σκελίδες σκόρδου στη πρέσα του σκόρδου. Σκουπίζετε το κατσίκι με χαρτί κουζίνας και το αλείφετε καλά με το πολτοποιημένο σκόρδο απ” όλες τις πλευρές, εσωτερικά και εξωτερικά.
- Βάζετε τις πατάτες στο ταψί, τις πασπαλίζετε με το κρασί, το λεμόνι, τη μουστάρδα, το δεντρολίβανο, το ελαιόλαδο, 1-2 πρέζες αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ανακατεύετε καλά. Αλατίζετε και το κατσικάκι με 3-4 πρέζες αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το πασπαλίζετε με το θυμάρι και από τις δύο πλευρές του και το βάζετε στο ταψί.
- Ρίχνετε ½ φλ. ζεστό νερό και ψήνετε το φαγητό σας στο προθερμασμένο φούρνο για 2-2 ½ ώρες περίπου (ανάλογα με το μέγεθος και το μέρος του κατσικιού/αρνιού, αν είναι γάλακτος θα θέλει 1:30-1:45 ώρα) μέχρι να γίνει τραγανό και να “πάρει” η πέτσα του ένα βαθύ μελί χρώμα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος φροντίζετε ανά μισή ώρα να γυρνάτε το κατσικάκι και από την άλλη πλευρά ανακατεύοντας προσεκτικά και τις πατάτες.
Πηγή
01/11/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Το τέλειο κατσικάκι ή αρνάκι στο φούρνο με πατάτες