Στρώνουμε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C, στον αέρα.
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα βρώμης, προσέχοντας όμως να μη βράσει.
Το αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε μέσα τους χουρμάδες και τις σταφίδες.
Αφήνουμε τα αποξηραμένα φρούτα για 10 λεπτά να μουλιάσουν.
Αλέθουμε στο μπλέντερ τις νιφάδες βρώμης.
Προσθέτουμε το γάλα βρώμης με τα φρούτα, το ξύσμα, το χυμό, το ταχίνι, την κανέλα και τα αλέθουμε να πολτοποιηθούν.
Τέλος ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε.
Ενσωματώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας, αναδιπλώνοντας απαλά το μείγμα με σπάτουλα.
Με το κουτάλι βάζουμε το μείγμα στο ταψί και κάνουμε ένα νοητό τετράγωνο 14×14 εκ.
Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του προθερμασμένου φούρνου για 25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να σταθεροποιηθεί.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το κόβουμε σε μπάρες με κοφτερό μαχαίρι.
Βουτάμε τις μπάρες με βρώμη στη λιωμένη σοκολάτα και τις ακουμπάμε σε χαρτί μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.
Οι μπάρες με βρώμη και ταχίνι, διατηρούνται για πολλές ημέρες στο ψυγείο και μας δίνουν ενέργεια κάθε στιγμή.