Αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση.
Πιέζουμε να φύγουν τα πολλά υγρά και οι σπόροι και τις ψιλοκόβουμε.
Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες σε ένα τηγάνι χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας και τις αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν και να συμπυκνωθεί η γεύση τους.
Όταν στεγνώσει τελείως η ντομάτα, ρίχνουμε το λάδι, ανακατεύουμε και την ψήνουμε για 2-3 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σύγκλινο και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να βγάλει τα αρώματά του.
Σε ένα μπολ σπάμε με πιρούνι τα αυγά, χωρίς να ενωθούν τελείως.
Προσθέτουμε λίγο πιπέρι και αλάτι και περιχύνουμε τα υλικά στο τηγάνι.
Ανακατεύουμε δυο-τρεις φορές για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά, αλλά να παραμείνουν αφράτα και ζουμερά.
Σερβίρουμε με τρίμματα σφέλας (τοπικό τυρί) και ζεστό ψωμί.
Στη χειμωνιάτικη εκδοχή του φαγητού, παραλείπουμε τις φρέσκες ντομάτες και προσθέτουμε, αν θέλουμε, λίγο πελτέ ντομάτας την ώρα που σοτάρουμε το σύγκλινο.