Την συναντάμε συνήθως με ρύζι και θαλασσινά ή κοτόπουλο, αλλά και τα μακαρόνια της ταιριάζουν πολύ! Η παέγια είναι ένα παραδοσιακό ισπανικό πιάτο γνωστό παγκοσμίως για την υπέροχη γεύση του!
Η παέγια (paella), λοιπόν, το πιο παραδοσιακό πιάτο της Ισπανίας περιλαμβάνει ρύζι με διαφορετικούς συνδυασμούς λαχανικών, θαλασσινών και κρεάτων, χαρακτηριστικά καρυκευμένών με σαφράν, αλλά και άλλα μπαχαρικά ανάλογα με τη συνταγή και την περιοχή της Ισπανίας που προέρχεται. Συχνά περιέχει κοτόπουλο, χοιρινό κρέας ή κουνέλι!
Μάλιστα, θεωρείται μια τέλεια ένωση μεταξύ δύο πολιτισμών. Των Ρωμαίων από την Ισπανία για το τηγάνι και των Αράβων, που έφεραν το ρύζι.
Δοκιμάστε σήμερα μια διαφορετική εκδοχή της με τόνο και κοχυλάκι και δεν θα χάσετε…
Τι θα χρειαστείτε
- 250γρ. μακαρόνια κοχύλι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- χυμός τομάτας (δυο συσκευασίες)
- 1/2 κούπα ελιές, χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση
- 2 συσκευασίες τόνος σε λάδι, στραγγισμένος και ψιλοκομμένος
- 3/4 της κούπας τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
- 1/3 της κούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ο με αέρα. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και στραγγίξτε τα. Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι και σε μεσαία φωτιά τσιγαρίστε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Αφήστε να μαλακώσουν και προσθέστε το σκόρδο. Ρίξτε την τομάτα και αφήστε να βράσει. Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέστε τον τόνο, τα μακαρόνια και τις ελιές.
Αλατοπιπερώστε και μεταφέρετε το μείγμα σε ένα πυρίμμαχο σκέυος. Πασπαλίστε με τα τυριά και ψήστε μέχρι εκείνα να λιώσουν.
Διαβάστε επίσης:
Γκασπάτσο: Η πεντανόστιμη ανδαλουσιανή σούπα που τρώγεται παγωμένη
Καλοκαιρινοί, μυρωδάτοι κολοκυθοκεφτέδες για τα μεσημέρια του Αυγούστου