Προετοιμασία
Καθαρίζουμε τις σουπιές και αφαιρούμε το μελάνι.
Το σουρώνουμε και το διαλύουμε με λίγο νερό.
Πλένουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τις φρέσκιες σουπιές και τις αφήνουμε σε χαμηλή ένταση να βγάλουν τα υγρά τους να αλλάξουν χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρά, για περίπου 10΄.
Τις κρατάμε στην άκρη.
Μαγείρεμα
Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 3′. Προσθέτουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμύδια για 3′.
Προσθέτουμε τις ζεματισμένες σουπιές με τα υγρά τους.
Αφήνουμε να πιει τα υγρά της και σβήνουμε με το κρασί.
Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τα σέσκουλα και το σπανάκι.
Περιχύνουμε με το αραιωμένο μελάνι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνουμε τα ντοματίνια και μαγειρεύουμε για 10′ σε χαμηλή φωτιά, να πιει τα περισσότερα ζουμάκια του.
Στο τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο άνηθο και άγριο μάραθο.
Σβήνουμε το φαγητό κaι αφήνουμε τις σουπιές με το μελάνι να σταθούν για 10′.
Σερβίρουμε στα πιάτα και ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο.
Ευχαριστούμε τον chef Ευριπίδη Γκόγκο από το εστιατόριο «Καλυψώ» στην Λίνδο Ρόδου.
Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ στο τεύχος Ιουνίου 2024.