Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το νερό μέχρι να αποκτήσουμε έναν ομοιογενή χυλό.
Τον αφήνουμε να σταθεί 15-30 λεπτά.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο.
Μόλις κάψει, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα σχηματίζοντας τηγανίτες.
Τις αφήνουμε για 1½ λεπτό και στη συνέχεια τις γυρίζουμε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε τις κουταλίδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν από το περιττό λάδι.
Τις περιχύνουμε με μέλι ή τις πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη και σερβίρουμε.
Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με χωριάτικο αλεύρι και λίγο προζύμι.