Το τζατζίκι είναι πασίγνωστο, όλοι το ξέρουν αυτό. Άλλοι το λατρεύουν, άλλοι το μισούν για την έντονη μυρωδιά του σκόρδου, ωστόσο πρόκειται για ένα έδεσμα all time classic στην Ελλάδα.
Έχετε ακούσει, όμως, για το τζατζίκι κολοκυθιού; Κι όμως, η σεφ και συγγραφέας, Rachel Koo, εμπνεύστηκε μία διαφορετική εκδοχή του ελληνικόυ dip με κολοκύθι.
Τι θα χρειαστείτε
- 450 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
- 1 κολοκύθι
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου
- 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας αποξηραμένο δυόσμο (κρατήστε λίγο για τη γαρνιτούρα)
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη
- Λίγο ελαιόλαδο για τη γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Ανακατέψτε μισή κουταλιά της σούπας αλάτι στο γιαούρτι και τοποθετήστε το μέσα σε μία καθαρή πετσέτα. Δέστε έναν κόμπο και βάλτε το μέσα σε ένα μπολ για να μην χυθούν υγρά. Αφήστε το τουλάχιστον 30 λεπτά έτσι ή όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
Τρίψτε το κολοκύθι και ανακατέψτε το σε ένα μπολ με την άλλη μισή κουταλιά της σούπας αλάτι. Αφήστε το για δέκα λεπτά πριν να το βάλετε σε μία καθαρή πετσέτα. Στίψτε το για να βγει ο χυμός.
Ψιλοκόψτε το σκόρδο, στίψτε το λεμόνι και ανακατέψτε το μαζί με το κολοκύθι, το γιαούρτι, τον δυόσμο, τη ρίγανη και μία κουταλιά της σούπας λεμόνι. Δοκιμάστε το για να δείτε, αν χρειάζεται παραπάνω αλάτι ή λεμόνι.
Γαρνίρετε με λίγο δυόσμο και ελαιόλαδο.
Διαβάστε επισης:
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Η απόλυτα καλοκαιρινή συνταγή: Ρεβίθια με μελιτζάνες