Γεμάτες βιταμίνες, μέταλλα και διαιτητικές ίνες, οι μελιτζάνες είναι μια εξαιρετική επιλογή για σαλάτες, μαγειρευτά και όχι μόνο. Ειδικά το καλοκαίρι, τις απολαμβάνουμε με διάφορους τρόπους: τηγανητές, σε μουσακά ή ιμάμ. Τι θα λέγατε, όμως, να δοκιμάζατε μελιτζάνα σνίτσελ;
Στο Instagram και τον λογαριασμό του Γαβριήλ Νικολαΐδη βρήκαμε την τέλεια συνταγή, που γίνεται εύκολα και γρήγορα.
Τι θα χρειαστείτε
- 4 μελιτζάνες
- 120 γρ. αλεύρι
- 3 αυγά, χτυπημένα
- 300 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- ηλιέλαιο για το τηγάνι
Για το σερβίρισμα
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση
Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες, τις πιρουνιάζουμε καλά με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια τους. Προσθέτουμε ελαιόλαδο κι αλάτι.
Τις ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 50 -55 λεπτά, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις ξεφλουδίζουμε. Τις πιέζουμε ελαφρώς με τη βάση ενός ποτηριού για να αποκτήσουν πάχος περίπου 1 εκ. Στη συνέχεια τις περνάμε από το αλεύρι, από όλες τις πλευρές κι έπειτα από το αυγό και τη φρυγανιά.
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε ένα τηγάνι. Θέλουμε το λάδι που καλύπτει το τηγάνι να έχει βάθος περίπου 0,5 εκ. Σοτάρουμε τις μελιτζάνες από την κάθε πλευρά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
Για το σερβίρισμα
Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας στη βάση του πιάτου. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και γαρνίρουμε με γιαούρτι και ψιλοκομμένο, φρέσκο μαϊντανό
Διαβάστε επίσης:
Το πιο καλοκαιρινό snack on the go σε κυπελλάκι για σένα και την παρέα σου
Η πιο ζεστή μέρα σήμερα, “ψυχρή λίμνη” από αύριο