Αν έχετε βαρεθεί την κλασική σπανακόπιτα και ψάχνετε μία πιο λαχταριστή, πιο υγιεινή και πολύ εύκολη εκδοχή της, τότε αυτή η συνταγή είναι για σας.
Όπως σημειώνει ο διατροφολόγος δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, στο Instagram του οποίου βρήκαμε τη συνταγή, πρόκειται για ένα ιδανικό και ολοκληρωμένο ελαφρύ γεύμα για την δουλειά αλλά και το σχολείο!
Τι θα χρειαστείτε (12 κομμάτια)
- 250 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. baking powder
- 4 αυγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ)
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- 300 γρ. σπανάκι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 ματσάκι μαιντανό
- 400 γρ. φέτα
Εκτέλεση
Βάζουμε το σπανάκι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, το λάδι και το γιαούρτι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το ρίχνουμε στο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτοντας και τα λαχανικά μας.
Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ με λαδόκολλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Διαβάστε επίσης:
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις – Πώς κλείνουμε ραντεβού
Bobbi Brown x Kerri Rosenthal: Η ομορφιά είναι αγάπη