Ένα νηστίσιμο γλυκό ψυγείου μόνο με δυο υλικά παρουσίασε στην εκπομπή «Στούντιο 4» η Ελένη Ψυχούλη.
Τι θα χρειαστείτε
3-4 μήλα
150 γρ. κουβερτούρα
1 αχλάδι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα μήλα. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τόσο νερό όσο να τα καλύψει και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Μόλις απορροφηθεί το νερό ρίχνουμε την σοκολάτα την οποία την έχουμε σπάσει σε κομματάκια.
Τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ για να λιώσει η σοκολάτα. Βάζουμε σε μια φόρμα ή σε μικρά φορμάκια στα οποία έχουμε τοποθετήσει μεμβράνη (για να ξεφορμαριστεί εύκολα) και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με κανέλλα ή κακάο σε σκόνη
Δείτε το βίντεο
Διαβάστε επίσης: