Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το γάλα το αλάτι κι αφήνουμε να έρθουν σε σημείο βρασμού.
Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε το περιεχόμενο του φακέλου (πουρές πατάτας με γλυκοπατάτα και καρότο ΓΙΩΤΗΣ) ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Αφήνουμε στην άκρη για 10′ να κρυώσει.
Για το σουφλέ
Βουτυρώνουμε ατομικά πυρίμαχα σκεύη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190℃ στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
Στον χλιαρό πουρέ προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά το μοσχοκάρυδο και τους κρόκους κι ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε καθαρό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μεσαία ταχύτητα για μισό λεπτό και δυναμώνουμε. Χτυπάμε για 1’ να σχηματιστούν κορυφές που στέκονται.
Ρίχνουμε σε 3 δόσεις τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα, αναδιπλώνοντας μετά από κάθε δόση μαρέγκες με μια σπάτουλα.
Ισομοιράζουμε στα πυρίμαχα
Τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για περίπου 15-17′ να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσει η επιφάνεια.
Τα σερβίρουμε ζεστά. Τα σουφλέ είναι φουσκωτά μόλις βγουν από τον φούρνο, αλλά πέφτει ο όγκος τους μετά 2-3′.
Για περισσότερες συνταγές με Πουρέ ΓΙΩΤΗΣ δείτε εδώ.