Για να γίνουν αφράτα τα τσουρεκάκια λαγουδάκια και να έχουν μπισκοτένια υφή, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το βούτυρο μαλακό.
Βάζουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε και τα κοσκινίζουμε.
Χτυπάμε με το μίξερ το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη για 4-5΄.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το μαχλέπι και το αυγό χτυπώντας παράλληλα με το μίξερ.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε.
Έχοντας πολύ χαμηλά το μίξερ, λίγο-λίγο ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Από την ώρα που βάζουμε το αλεύρι δεν ζυμώνουμε πολύ γιατί θα σκληρύνουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 °C στον αέρα.
Ανακατεύουμε τα υλικά για το διάλυμα αυγού.
Για να φτιάξουμε τα λαγουδάκια
Με μικρό κομμάτι ζύμης 20 γρ. (όσο ένα καρύδι) πλάθουμε φυτίλι και το τυλίγουμε σαλιγκάρι. Έτσι φτιάχνουμε το σώμα.
Για το κεφάλι παίρνουμε ελάχιστη ζύμη και πλάθουμε σε μπαλίτσα το κολλάμε στο σώμα. Σχηματίζουμε αυτιά και ουρά με μικρά κομμάτια ζύμης. Για ματάκι βάζουμε μία σταφίδα.
Όταν τα πλάσουμε όλα τα αραδιάζουμε, αραιά μεταξύ τους, σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Αλείφουμε με διάλυμα αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην μεσαία σχάρα για 20-25 λεπτά να ροδίσουν. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν τελείως τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος για να παραμείνουν αφράτα και τραγανά.