Αναμειγνύουμε σε μία μπασίνα το νερό και το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι, την σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο και στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα στην μπασίνα με τα υγρά υλικά.
Ανακατεύουμε τα υλικά και δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο ομογενές εύπλαστο ζυμάρι.
Το μεταφέρουμε σε λαδωμένο ταψί και το απλώνουμε με τα χέρια μας για να καλύψει όλη την επιφάνεια του σκεύους.
Χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια, κένταμε την επιφάνεια της μπουγάτσας.
Σχηματίζουμε πρώτα ένα σταυρό και μετά κάνουμε ακόμα ένα χιαστί.
Τα σχέδια διαφέρουν από μπογάτσα σε μπογάτσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 35 με 40 λεπτά ανάλογα με την ένταση του φούρνου.
Την απολαμβάνουμε ζεστή και κρύα.
*Η συνταγή μπογάτσα Αρκαδίας της Νατάσας Θεοχάρη, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, στο τεύχος Απριλίου 2024.