Μια πεντανόστιμη τυρόπιτα με τραγανό φύλλο, με τεσσάρων ειδών τυριά και μυρωδικά που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την υπέροχη γεύση της. Μια απλή και εύκολη, για αρχάριους, στην παρασκευή της συνταγή που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε.
Υλικά συνταγής
- 6 φύλλα κιχί
- 150 γρ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. τυρί φέτα, χοντροσπασμένη
- 150 γρ. ανθότυρο, χοντροσπασμένο
- 150 γρ. σκληρό τυρί Δανίας
- 200 γρ. μοτσαρέλα
- 2 αυγά
- 2-3 κ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
- 2-3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ τοποθετείτε την φέτα, χοντροσπασμένη με τα χέρια σας, το ανθότυρο χοντροσπασμένο με τα χέρια σας, το σκληρό τυρί Δανίας χοντροτριμμένο, την μοτσαρέλα χοντροτριμμένη, τα αυγά, το θυμάρι, τον μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά .
- Αλείφετε ένα ορθογώνιο αντικολλητικό ταψί με ελαιόλαδο και απλώνετε τα 3 φύλλα κιχί, λαδώνοντας το κάθε ένα ξεχωριστά. Απλώνετε το μείγμα με τα τυριά και τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα κιχί, λαδώνοντας και αυτά, το κάθε ένα ξεχωριστά.
- Γυρνάτε προς τα μέσα τα φύλλα κιχί που περισσεύουν, δημιουργώντας μια μπορντούρα και ψήνετε την πίτα σας σε προθερμασμένο φούρνο, πάνω κάτω στις αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς, τοποθετώντας χαμηλά το ταψί για 45-50 λ. Καλή σας όρεξη!
Πηγή
07/04/2024
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τυρόπιτα με μυρωδικά