Το κατ’ εξοχήν παραδοσιακό φαγητό της 25ης Μαρτίου δεν είναι άλλο από τον μπακαλιάρο σκορδαλιά. Και καθώς η ημέρα της εθνικής μας επετείου πλησιάζει, αναζητήσαμε συνταγές που θα δώσουν μία διαφορετική νότα στην παραδοσιακή «αλοιφή».
Όπως, λοιπόν, χαζεύαμε ίντερνετ πέσαμε πάνω σε μία πολύ πρωτότυπη συνταγή για σκορδαλιά από τον γνωστό σεφ, Γιάννη Λουκάκο. Αντί για καρύδι, χρησιμοποιεί το αμύγδαλο και έχουμε περιέργεια να τη φτιάξουμε και να τη δοκιμάσουμε.
Τι θα χρειαστούμε
40 γρ. ψωμί τοστ ψίχα
10 γρ. σκόρδο
35 γρ. χυμό λεμόνι
50 γρ. αμυγδαλόψιχα
340 γρ. πατάτες βρασμένες
100 γρ. νερό
250 γρ. ελαιόλαδο
6 γρ. αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα πολυμηχάνημα αλέθουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Συνεχίζουμε να αλέθουμε και προσθέτουμε στο μείγμα το λάδι πολύ αργά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα σταγόνα, και όταν η σκορδαλιά αρχίσει να πήζει, σε συνεχή ροή. Διορθώνουμε τη υφή της σκορδαλιάς με περισσότερο κρύο νερό, αν χρειάζεται, και διατηρούμε στο ψυγείο.
Διαβάστε επίσης:
«Το τελευταίο όνειρο»: Για πρώτη φορά 12 αδημοσίευτες ιστορίες από το προσωπικό αρχείο του Pedro Almodóvar
To “MOMENT” της Ειρήνης Αναγνωστοπούλου προσθέτει 4 extra παραστάσεις για να το προλάβετε!