Ανάμεσα σε λαγάνες, ταραμοσαλάτες και θαλασσινά, την Καθαρά Δευτέρα χρειαζόμαστε και ένα γλυκάκι. Αγαπημένο για τη μέρα είναι ο γλυκός χαλβάς κι εμείς σας δίνουμε μια εύκολη συνταγή, που θ υλοποιήσετε σε 15′.
Θα χρειαστείτε:
3/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη (καστανή)
4 ποτήρια νερό
2 κ. σούπας κακάο (φουσκωτές)
½ κ. του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί λίγο για να ρίξουμε το σιμιγδάλι.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε το σιμιγδάλι στο λάδι και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Ρίχνουμε ½ κουταλάκι κανέλα.
- Ρίχνουμε μέσα το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε το μπολ με το νερό και τη ζάχαρη, μέσα στην κατσαρόλα, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το σιμιγδάλι, να πιεί όλο το νερό και να δέσει ο χαλβάς.
- Βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει.
- Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με κουβερτούρα λιωμένη ή με κακάο σκόνη.
Καλή επιτυχία!
Διαβάστε επίσης:
Δώρο Πάσχα 2024: Πότε καταβάλλεται -Τι ισχύει σε περίπτωση μη καταβολής
Ημερίδα: «Φαρμακευτική Πολιτική: Μετατρέποντας τις Προκλήσεις σε Προοπτικές»