Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και για όσους έχουν αποφασίσει να τσικνίσουν στο σπίτι τους λίγο πολύ έχουν αρχίσει τον προγραμματισμό για τα εδέσματα της ημέρας.
Αν δεν έχετε σκοπό να μπείτε στις λίστες αναμονής για delivery κρεατικών κρεατικά σε κάποια ψησταριά, εμείς έχουμε μία συνταγή με κρέας που θα σας δώσει ένα πολύ γευστικό πιάτο για το τραπέζι σας.
Με πρωταγωνιστή το λουκάνικο ένας μεζές εύκολος και πεντανόστιμος όπου μπορείτε να το συνοδεύσετε με ψητό ψωμάκι που είναι απίστευτα απολαυστικό.
Τι θα χρειαστείτε
- 2 χωριάτικα λουκάνικα
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 5-6 ντοματίνια
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά
- λίγο ελαιόλαδο
- λίγη ρίγανη ή θυμάρι
- 100 γραµ. κεφαλογραβιέρα (κομμένη σε καρέ)
- 4 λεπτές φέτες ψωμί (ή ψωμί για τοστ)
Εκτέλεση
Ξεκινώντας να φτιάξουμε τα χωριάτικα λουκάνικα στη λαδόκολλα, ανοίγουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο στον πάγκο μας
Καλύπτουμε το αλουμινόχαρτο με αντικολλητικό χαρτί. Απλώνουμε τις λεπτές φέτες ψωμιού στη βάση Σκίζουμε στη μέση τα λουκάνικα κατά μήκος και τα ακουμπάμε πάνω στο ψωμί. Βάζουμε το τυρί πάνω στα ανοιγμένα μας λουκάνικα.
Στη συνέχεια κόβουμε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι,την πιπεριά και τα ντοματίνια στη μέση.
Τα βάζουμε πάνω στα λουκάνικα μας. Έτσι θα δώσουμε περισσότερο χρώμα στα χωριάτικα λουκάνικα στη λαδόκολλα!
Τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Κλείνουμε με προσοχή την λαδόκολλα και σφραγίζουμε με το αλουμινόχαρτο ώστε να κλείσει καλά το πακέτο.
Ακουμπάμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε τα χωριάτικα λουκάνικα στη λαδόκολλα στον αέρα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 30΄.
Ανοίγουμε το πακέτο με τα χωριάτικα λουκάνικα στη λαδόκολλα από πάνω να ροδίσουν τα υλικά για 10′ επιπλέον.
Διαβάστε επίσης:
Μαρίνα Σπανού: Ποια είναι η 21χρονη που η φωνή της έγινε viral – Κόρη γνωστού ηθοποιού
Νίκος Πορτοκάλογλου: Γιατί ξέσπασε σε κλάματα στον «αέρα» της εκπομπής του