Αν ψάχνετε την τέλεια υγιεινή εναλλακτική για το αγαπημένο μας Brownie, τότε σας έχουμε την πιο νόστιμη συνταγή!
Πρόκειται για ένα γλυκό χωρίς ζάχαρη, με ελαιόλαδο, κακάο και αβοκάντο. Όπως καταλαβαίνεται είναι αντιοξειδωτικό και με καλά λιπαρά, οπότε μπορούμε να το απολαύσουμε χωρίς τύψεις.
Δείτε παρακάτω τι θα χρειαστείτε:
Υλικά
1 ώριμο αβοκάντο
80 γρ λιωμένη κουβερτούρα
3 κουταλιές της σούπας λάδι αβοκάντο
2 μέτρια αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
100γρ σκόνη αμυγδάλου
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
20γρ κακάο
⅔ της κούπας μέλι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι τα αβοκάντο και προσθέτουμε τα αυγά και το μέλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
Με μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα. Όταν κρυώσει λίγο, την προσθέτουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά. Δηλαδή τη σκόνη αμυγδάλου, το κακάο και το baking powder. Μόλις τα ανακατέψουμε, τα προσθέτουμε στο υγρό μας μείγμα και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα μέτριο ταψί με λαδόκολλα αφού έχουμε αλείψει με βούτυρο όλη την επιφάνια και τα τοιχώματα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Et voila!
Απολαύστε το με φρέσκιες φράουλες και χωρίς ενοχές!
Τη συνταγή την είδαμε πρώτη φορά στο προφίλ της Χριστίνας Μπόμπα το 2021 την περίοδο της εγκυμοσύνης της.
Διαβάστε επίσης
Αλμυρό κέικ με καρότο και φέτα: Ό,τι πρέπει για σνακ στο γραφείο
Παχυσαρκία και Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 2 – Πώς σχετίζονται;