Φιλέτο στήθος κοτόπουλο κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι και τυρί φέτα. Ένα λαχταριστό πεντανόστιμο φαγητό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι για την υπέροχη γεύση του. Μια απλή και εύκολη συνταγή για να γευτείτε αυτό εξαιρετικό πιάτο στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- 600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο (1 συσκευασία Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. βούτυρο μαλακό (soft)
- 350 γρ. κοφτό μακαρονάκι
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 κ.σ. πελτέ τομάτας
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 150 γρ. τομάτα τριμμένη στον τρίφτη
- 150 γρ. τομάτα κονκασέ
- 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 600 ml ζωμό κοτόπουλο
- 200 γρ. φέτα, χοτροσπασμένη
- 2-3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης. Κόβετε σε μπουκιές το φιλέτο κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνετε. Τοποθετείτε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε το ελαιόλαδο και τις μπουκιές κοτόπουλου και τις σοτάρετε μέχρι να πάρουν χρώμα απ όλες τις πλευρές..
- Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζετε τις μπουκιές από την κατσαρόλα και τις μεταφέρετε σε ένα μπολ. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης για 2-3 λ πασπαλίζοντάς τα με λίγο αλατοπίπερο.
- Μετά προσθέτετε τον πελτέ τομάτας, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λ και σβήνετε με το κόκκινο κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνετε την τριμμένη τομάτα, την τομάτα κονκασέ, την ζάχαρη και τον ζωμό κοτόπουλο .
- Μόλις πάρουν βράση ρίχνετε το κοφτό μακαρονάκι, αλατοπίπερο, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε και τις μπουκιές κοτόπουλου. Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να μαγειρευτεί το κοφτό μακαρονάκι μαζί με το κοτόπουλο και να δέσει η σάλτσα.
- Όταν είναι έτοιμο το σερβίρετε σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζετε από πάνω την χοντροσπασμένη φέτα μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο ελαιόλαδο. Καλή σας όρεξη!
Πηγή
25/02/2024
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο φιλέτο κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι και φέτα