Πρώτα διαλέγουμε γαύρο χοντρό.
Καθαρίζουμε τον γαύρο με το χέρι τραβώντας το κεφάλι με κίνηση υπό γωνία. Έτσι φεύγουν και τα εντόσθια.
Πλένουμε πολύ καλά και στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Αλατίζουμε ολόγυρα κι αφήνουμε να στραγγίσει μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και το κρεμμύδι σε πολύ λεπτές φέτες.
Τέλος κόβουμε και το λεμόνι σε λεπτές φέτες.
Στο ταψί
Σε μεγάλο ρηχό ταψί κάνουμε μία στρώση τις φέτες κρεμμυδιού και τοποθετούμε τις μισές φέτες λεμονιού.
Από πάνω βάζουμε τον γαύρο απλωτά. Να μην καλύπτει το ένα ψαράκι το άλλο.
Προσθέτουμε το σκόρδο και τα ντοματίνια στο ταψί.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε με την ρίγανη.
Βάζουμε τις υπόλοιπες φέτες λεμονιού πάνω στον γαύρο.
Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 220ºC για περίπου 15’.
Προσοχή μην παραψηθεί γιατί στεγνώσει τελείως.
Ο γαύρος στο φούρνο δεν θέλει νερό στο ταψί. Θα ψηθεί από τα υγρά των υπόλοιπων υλικών και τα δικά του ζουμιά.