Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρίχνουμε το 1 φλυτζάνι χυλοπιτάκι και σοτάρουμε για 5-6´ μέχρι να ξανθύνει να ροδίσει και να βγάλει όλα τα αρώματά του.
Τότε προσθέτουμε μέσα το υπόλοιπο χυλοπιτάκι ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ζωμό η ζεστό νερό.
Χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσει το ζυμαρικό και να μείνει με λίγη σαλτσούλα.
Ανακατεύουμε τακτικά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τέλος προσθέτουμε το κεφαλοτύρι όσο ακόμα είναι ζουμερό.
Αποσύρουμε και ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε αμέσως με έξτρα τριμμένο τυρί.
Το καλοκαίρι τρίβουμε στο πιάτο λίγη φρέσκια ντομάτα στο σερβίρισμα.
Χαμηλή φωτιά και σιγανό μαγείρεμα, για να μαλακώσει σωστά το ζυμαρικό χωρίς να χρειαστεί περισσότερη υγρασία.