Προετοιμασια
Ανακατεύουμε σε µπολ την κανέλα και τις 2 κ.σ. ζάχαρη.
Αλείφουμε µε βούτυρο ένα μακρόστενο ταψί 25×30εκ.
Για τα φύλλα
Ανοίγουμε την συσκευασια με τα φυλλα κρουστας και τα χωρίζουμε στη μέση.
Βουτυρώνουμε τα μισά.
Πασπαλίζουμε το καθε ενα φυλλο µε κανέλα και ζάχαρη, τα σουρώνουμε πλισέ και τα στρώνουμε πλάι-πλάι στο σκεύος.
Τα ψήνουμε για περίπου 6 – 8 λεπτά στους 180°C στο αέρα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Τυλίγουμε σε ρολό τα υπόλοιπα φυλλα και τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες.
Με τα χέρια τις διαχωρίζουμε και τις αφήνουμε πάνω στον πάγκο για 5 λεπτά να στεγνώσουν ελαφρά.
Η γεμιση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά µε τη ζάχαρη µε ένα σύρμα ή µε το μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, το αλάτι, τη βανίλια, το μπεικιν παουντερ, και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά µε το σύρμα.
Λίγο-λίγο προσθέτουμε το λάδι ανακατεύοντας με το σύρμα.
Τέλος, προσθέτουµε το κονιάκ και τις σταφίδες.
Ρίχνουμε σταδιακά, τα ξερά πλέον, σπασμένα και ψημένα φύλλα κρουστας, μέσα στην γεμιση.
Κάθε φορά που προσθέτουμε, ανακατεύουμε, ώστε να βρέχονται.
Ψήσιμο – χρόνος ψησίματος
Ψήνουμε το γλυκό στους 180°C, στον αέρα στη μεσαία σχάρα για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
Ψήνουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί και να αποκτήσει ελαφρά ρόδινη επιφάνεια.
Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει.
Το σιρόπι
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά 7 με 8 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
Περιχύνουμε σταδιακά το κρύο γλυκό µε το ζεστό σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Τέλος, σερβίρουμε το γλυκό σε θερμοκρασία δωματίου ή την παγώνουμε στο ψυγείο για μεγαλύτερη απόλαυση.