[*]
Νοστιμότατο, ζουμερό κοτοπουλάκι καρυκευμένο με μπαχαρικά και μυρωδικά με τραγανή κρούστα ψημένο στο φούρνο με μελωμένες πατατούλες και τοματίνια. Μια πανεύκολη για αρχάριους και γρήγορη στην παρασκευή της συνταγή για ένα αγαπημένο μικρών και μεγάλων φαγητό που αγαπήσετε για την υπέροχη γεύση του. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- Για το κοτόπουλο
- 1 κοτόπουλο μετρίου μεγέθους, κομμένο στα 6
- Για την πάστα καρυκεύματος κοτόπουλου
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 1 γεμάτη κ.σ. μουστάρδα
- 3 κ.σ. βούτυρο κατά προτίμηση γάλακτος, λιωμένο
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
- λίγο αλάτι και πιπέρι
- Για τις πατάτες
- 2 κιλά μέτριες πατάτες καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
- 2 λεμονιών το χυμό
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 κουτάκι μπύρα [*]
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 σκελίδα σκόρδο, σπασμένη
- 3 κλωναράκια θυμάρι ή ρίγανη
- 5-6 τοματίνια “βελανίδια” (μακρόστενα) ή 4 τομάτες μικρές κομμένες στα 2
- ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Για το κοτόπουλο: Έχετε ζητήσει στον κρεοπώλη σας να κόψει το κοτόπουλο με 6 μερίδες. Το αλατοπιπερώνετε και το τοποθετείτε σε ένα ταψάκι που να το χωράει ακριβώς. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς στον αέρα.
- Για την πάστα κοτόπουλου: Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για την πάστα και τα αναμιγνύετε καλά με κουτάλι ή σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζετε το μείγμα πάστας στο ταψάκι με το κοτόπουλο και ανακατεύετε φροντίζοντας να καλυφθεί το κοτόπουλο με το μείγμα απ” όλες τις πλευρές.
- Για τις πατάτες: Κόβετε τις πατάτες λεμονάτες και τις μεταφέρετε σε ένα ταψί και τις αλατοπιπερώνετε καλά. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τον κουρκουμά. Τέλος προσθέτετε και την μπύρα ανακατεύετε και αδειάζετε το μείγμα στο ταψί με τις πατάτες.
- Ρίχνετε στις πατάτες ελαιόλαδο, τις πασπαλίζετε με την πάπρικα, βάζετε τη σπασμένη σκελίδα σκόρδου, τα κλωναράκια θυμαριού και διάσπαρτα βάζετε και τις τομάτες. Πάνω στις πατάτες τοποθετείτε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνετε το κοτόπουλο στον προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λ. Στη μέση του ψησίματος γυρνάτε το κοτόπουλο από την άλλη πλευρά για να κάνει “κρούστα” και από τις 2 πλευρές. Καλή σας απόλαυση!
[*] Την προσθήκη μπύρας σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα γιατί θα δώσει μια ωραία οξύτητα και υπέροχη γεύση στο φαγητό. Αν δεν τη προτιμάτε μπορείτε να την αντικαταστήσετε με ζωμό κότας.
27/09/2023
Sintayes.gr,
Συνταγή: Κοτόπουλο νόστιμο και ζουμερό με πατάτες στο φούρνο
[*]Source link