Προετοιμασία
Θα χρησιμοποιήσουμε 2 ταψάκια μιας χρήσεως 30 x 21 εκ. ή 2 φόρμες δαχτυλίδι 22-24 εκ.
Τις βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε λαδόκολλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ºC στον αέρα.
Για το μίγμα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι.
Λιώνουμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Αφήνουμε για λίγα λεπτά να γίνει χλιαρή.
Χτυπάμε τα αβγά στο μίξερ για 5′.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 6-7′ δυνατά μέχρι να ασπρίσουν και να κρεμώσουν.
Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά στα αβγά κι απαλά ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Τέλος, προσθέτουμε τις κρύες σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε απαλά.
Ισομοιράζουμε στα 2 ταψάκια.
Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 20′.
Πρέπει να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του κέικ.
Αφήνουμε να σταθούν για 15′ και τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Για την κρέμα
Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Αφήνουμε λίγο να χλιαρύνει.
Χτυπάμε στο μίξερ το μαλακό βούτυρο με την άχνη μέχρι να κρεμώσει.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και τη βανίλια.
Χτυπάμε απαλά μέχρι να γυαλίσει, να είναι λεία και μεταξένια.
Για το μοντάρισμα
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι σε πιατέλα.
Βάζουμε 2-3 κ.σ. κρέμα σοκολάτας.
Την απλώνουμε με σπάτουλα σε όλη την επιφάνεια.
Καλύπτουμε με το άλλο παντεσπάνι.
Αλείφουμε εξωτερικά όλο το γλυκό με την υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλίζουμε ξύσμα σοκολάτας ολόγυρα κι από πάνω.
Παγώνουμε για λίγο και σερβίρουμε σε κομμάτια.
Για το ξύσμα σοκολάτας
Παγώνουμε καλής ποιότητας σοκολάτα.
Με μαχαίρι ξύνουμε φλούδες.