Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζελατίνη, την γλυκόζη, το βούτυρο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν.
Αποσύρουμε από την φωτιά μόλις λιώσουν όλα τα υλικά.
Προσθέτουμε την γλυκερίνη και τη βανίλια.
Βάζουμε την άχνη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ.
Κάνουμε λακούβα στη μέση και προσθέτουμε τα ζεστά υγρά υλικά.
Σε χαμηλή ταχύτητα ζυμώνουμε με τον γάντζο 1 -2’ λεπτά να βραχεί η άχνη.
Δυναμώνουμε την ταχύτητα και ζυμώνουμε την ζαχαρόπαστα μέχρι να γίνει ελαστική.
Ρίχνουμε λίγη άχνη στα χέρια και την βγάζουμε σε καθαρή επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και ζυμώνουμε με τα χέρια για λίγα λεπτά διπλώνοντας την ζαχαρόπαστα.
Πρέπει να είναι ελαστική μαλακή και απαλή.
Η άχνη που θα σηκώσει η συνταγή εξαρτάται πάντα από την ποιότητα της και την υγρασία της ατμόσφαιρας.
Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε αμέσως.
Αν περισσέψει την τυλίγουμε αεροστεγώς με μεμβράνη κουζίνας και την διατηρούμε για λίγες ημέρες, σε δροσερό σημείο της κουζίνας.
Είναι καλύτερα να έχεις πολύ μαλακή ζαχαρόπαστα και να την διορθώσεις μετά προσθέτοντας λίγη άχνη, παρά να σου βγει σκληρή από την αρχή.
Αν για κάποιο λόγο σας κολλάει στα χέρια απλά προσθέστε σιγά σιγά ζυμώνοντας λίγη άχνη μέχρι να γίνει εύπλαστη.
Αν είναι πού σφιχτή και δεν ζυμώνεται εύκολα ρίξτε λίγες σταγόνες νερού και ζυμώστε πάλι.
Η γλυκερίνη και το βούτυρο θα διασφαλίσουν απαλή υφή, δεν θα σπάει στο άνοιγμα της και θα διατηρήσει την ελαστικότητα της μετά από μέρες.
Αν θέλεις να βάλεις χρώμα καλύτερα να χρησιμοποιήσεις χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή ζελέ.
Βρώσιμη γλυκερίνη θα βρείτε στα φαρμακεία και σε εξειδικευμένα καταστήματα ζαχαροπλαστικής.