Ένα ξεχωριστό κυριακάτικο γεύμα είναι οι γαρίδες με λαζάνια και εστραγκόν. Το εστραγκόν είναι ένα «θαυματουργό» βότανο, το οποίο βοηθά και στο φούσκωμα. Μέσω των φλαβονοειδών και των τανίνων που περιέχει στη σύστασή του. Παράλληλα παρουσιάζει και ήπιες ηρεμιστικές ιδιότητες. Αντιμετωπίζει τη δυσπεψία και το φούσκωμα, ενώ το έλαιο του μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της δυσμηνόρροιας.
Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!
Υλικά:
1 συσκευασία λαζάνια
20 γαρίδες καθαρισμένες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια
2 κ.σ. εστραγκόν αποξηραμένο
1 σφηνάκι ούζο
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τις γαρίδες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, την ολόκληρη σκελίδα σκόρδο, το εστραγκόν και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά επιπλέον ανακατεύοντας. Βράζουμε τα λαζάνια και ετοιμάζουμε τη σάλτσα: ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη δεύτερη σκελίδα σκόρδο για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το ούζο και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, ρίχνουμε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να δέσει. Περίπου 3 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, ρίχνουμε στη σάλτσα τις γαρίδες με τα μυρσωδικά να βράσουν μαζί για ελάχιστα λεπτά. Στραγγίζουμε τα λαζάνια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τις γαρίδες. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα σε πιάτα.