Είναι γνωστή και ως Γκασπάτσο και πρόκειται για την παραδοσιακή σούπα της Ισπανίας. Η ντοματόσουπα είναι η ιδανική επιλογή για τις ημέρες που έχει πολλή ζέστη – και φευ τέλη Αυγούστου και δε λέει να δροσίσει λίγο- μιας και είναι άκρως δροσιστική, αφού τρώγεται όχι απλώς κρύα, αλλά παγωμένη!
Επίσης, η ντοματόσουπα είναι τόσο εύκολη στην παρασκευή της που δεν χρειάζεται να περάσετε ώρες στην κουζίνα με την ζέστη.
Υλικά
1 κιλό ώριμες ντομάτες, χοντροκομμένες
1/2 μέτριο αγγούρι, ξεφλουδισμένο και χοντροκομμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά, χοντροκομμένη
1 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ. σ. ξύδι
3/4 κ. γλ. αλάτι
1/4 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάτε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Το αλάτι το προσαρμόζετε στα δικά σας γευστικά δεδομένα
Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Σερβίρετε με επιπλέον ψιλοκομμένα λαχανικά, λίγο ελαιόλαδο και φρυγανισμένο ψωμί.
Διαβάστε επίσης
Σπιτική πραλίνα φουντουκιού χωρίς ζάχαρη, από τη Νάντια Μπουλέ
Τα 5 λάθη που σχεδόν όλοι κάνουμε όταν ψήνουμε μπριζόλες
Φτιάχνουμε στο πι και φι σπιτικά τρουφάκια σοκολάτας μόνο με 3 υλικά – Δεν χρειάζονται ψήσιμο!