Πολλές είναι οι καλοκαιρινές συνταγές κι εμείς βρήκαμε για εσάς, μία λαχταριστή και δροσερή μακαρονάδα με σάλτσα τόνου.
Φτιάξτε τη δική σας κόκκινη σάλτσα προσθέτοντας τόνο και απολαύστε ένα απλό και συνάμα ιδιαίτερο πιάτο.
Υλικά:
300 γραμμ. μακαρόνια
10 ελιές ψιλοκομμένες
1 κονσέρβα τόνου
για τη σάλτσα ντομάτας:
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 1/2 κιλού ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες σε κομματάκια
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας και λίγο ξίδι και λίγη ζάχαρη
4 κουταλιές ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός/ μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνετε. Ρίξτε και σωτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέστε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ και το βασιλικό/ μαϊντανό. σκεπάστε το σκεύος και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για μισή ώρα μέχρι να γίνει πηχτή.
Στη συνέχεια, προσθέστε στη σάλτσα τις ελιές και τον τόνο και ανακατέψτε καλά.
Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και σουρώστε τα. Αδειάστε τα σε μια πιατέλα και καλύψτε τα με τη σάλτσα.
Διαβάστε επίσης
Τώρα, στον καύσωνα φτιάχνουμε δροσερό γλυκάκι με γιαούρτι και ζελέ ανανά!
Παραδοσιακό μπριάμ στο φούρνο: Το φαγητό που έχουμε συνδέσει με τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων
Εσείς γνωρίζετε τι είναι το «υποβρύχιο» σάντουιτς; Η συνταγή από την Ιταλία που θα σας χορτάσει!