Υπάρχουν εκείνοι που για κάθε πρόβλημα έχουν μια λύση κι εκείνοι που για κάθε λύση έχουν ένα πρόβλημα.
Kανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί μια καθημερινότητα χωρίς δυσκολίες, εμπόδια, μικρά ή μεγάλα προβλήματα. Μπορούμε, όμως, εμείς να εγγυηθούμε στον εαυτό μας ότι δεν θα τον εγκαταλείψουμε στα δύσκολα.
Αυτό που σίγουρα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής είναι η ευελιξία -και μαζί της, οι στόχοι και η οργανωτικότητα. Κάθε νέος χρόνος της ζωής μας, μάς δίνει ευκαιρία για επανεκκίνηση.
Κάποιοι, δεν περιμένουν την έλευση μιας νέας χρονιάς για να κάνουν reset. Το θέτουν σε εφαρμογή «εδώ και τώρα».
Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς γυναίκες που βρίσκονται στο τιμόνι επιχειρήσεων καταφέρνουν να βάζουν σε τάξη τις σκέψεις τους και να φτάνουν ανεμπόδιστα στην υλοποίηση των στόχων τους.
Γυναίκες CEOs προτείνουν τρόπους οργάνωσης της καθημερινότητάς σας:
1) «Αυτό που σκέφτομαι πάντα στην αρχή κάθε νέας χρονιάς είναι η προηγούμενη. Τι «δούλεψε» και τι όχι. Σκέφτομαι πού μπορώ να βελτιωθώ, πώς να δημιουργήσω νέους στόχους και να αναπροσαρμόσω την καθημερινότητά μου σε αυτούς. Ως προς την οργάνωση, εγώ είμαι «της παλαιάς σχολής». Ακόμα κι αν είμαι όλη την ημέρα σε υπολογιστή, προτιμώ να κρατώ σημειώσεις με στιλό, στο σημειωματάριό μου. Έτσι έρχομαι πιο κοντά στον εαυτό μου -δεν θέλω να ζω μια αυτοματοποιημένη καθημερινότητα».
Η Jaclyn Johnson είναι CEO και ιδρύτρια της online πλατφόρμας Create & Cultivate που βοηθά γυναίκες σε θέματα καριέρας.
2) «Οι άνθρωποι, όταν δεν πετυχαίνουν τους στόχους τους, συνηθίζουν να κριτικάρουν τον εαυτό τους και να τον πιέζουν: «Γιατί δεν το έκανες καλύτερα», «Δεν είσαι τόσο καλός τελικά».
Εμείς, από την πλευρά μας, πιστεύουμε ότι πρέπει να βάλουμε φρένο σε όλη αυτή την αυστηρότητα. Να ζούμε μια καθημερινότητα συγχωρώντας, συμπονώντας και κατανοώντας τον εαυτό μας. Όταν φερόμαστε με καλοσύνη στον εαυτό μας, δεν μας προδίδει εύκολα».
H Νaomi Hirabayashi και η Marah Lidey είναι συν-δημιουργοί του application αυτοβελτίωσης, Shine
3) Την μεγάλη διαφορά στη ζωή μου, πάντα την κάνουν οι πολύ μικρές αλλαγές. Για παράδειγμα, αγόρασα ένα ρολόι. Aυτή η αλλαγή, σταδιακά, με βοήθησε να μειώσω τον εθισμό μου με το κινητό. Συνήθιζα να κοιτάζω την οθόνη του κινητού μου κάθε λίγο και λιγάκι (και κατ’επέκταση να ασχολούμαι με τα social media!). To ότι μείωσα την χρήση του κινητού μείωσε το άγχος μου σε μεγάλο βαθμό. Επίσης, άρχισα να πίνω περισσότερο νερό! Δεν φαντάζεστε πόση ευεξία μου χάρισε αυτή η αλλαγή. Το δέρμα μου έγινε πιο λαμπερό, έχω μεγαλύτερη αντοχή και μειώθηκε η ξηρότητα στα μαλλιά μου.
Η Justina Blakeney είναι σχεδιάστρια και συγγραφέας, ιδρύτρια του Jungalow: του design studio, lifestyle brand και blog.
4) Μου αρέσει να καταγράφω τις πληροφορίες που μου κινούν το ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, τον τίτλο ενός βιβλίου που μου προτείνει ένα φίλος, μια ταινία για την οποία διάβασα μια καλή κριτική, ένα brand ρούχων, μια διαφορετική ιδέα. Γράφω σημείωση στο κινητό μου. Ετσι δημιουργώ ένα αρχείο στο οποίο ανατρέχω ανά πάσα ώρα και στιγμή όταν έχω ανάγκη να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Οι σημειώσεις με έχουν βοηθήσει πολύ: δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων να συγκρατούμε κάθε πληροφορία».
H Εrica Cerulo είναι συν-ιδρύτρια της διαδικτυακής πλατφόρμας αγορών Of A Kind
5) Ολη μου η καθημερινότητα χαρακτηρίζεται από ένα ασφυκτικό πρόγραμμα γεμάτο επαγγελματικές και εργασιακές υποχρεώσεις. Η ατζέντα μου είναι ασφυκτικά γεμάτη. Ομως, έχω κάνει μια συμφωνία με τον εαυτό μου: τα Σαββατοκύριακά μου να είναι free από υποχρεώσεις, να τα αξιοποιώ με τρόπο διασκεδαστικό και χαλαρωτικό.
Έτσι βρίσκω το περιθώριο να αναπνέω.
Η Iva Pawling είναι CEO και συν-ιδρύτρια του brand Richer Poorer.
ΠΗΓΗ