Ο χρόνος είναι πολύτιμος, αλλά εξίσου πολύτιμη είναι και η αίσθηση της απόλαυσης όταν γευόμαστε το αγαπημένο γλυκό μας. Αυτή η περίοδος είναι ιδανική για να μπούμε στην κουζίνα και να φτιάξουμε νόστιμα κέικ που μπορούμε να απολαύσουμε το πρωί μαζί με μία κούπα ζεστό καφέ.
Επειδή ποτέ ένα δεν είναι αρκετό, συγκεντρώσαμε τρεις διαφορετικές συνταγές για κέικ που ετοιμάζονται στο λεπτό και μόνο με τρία υλικά!
Κέικ με frosting σοκολάτας
Υλικά
400 γρ. πραλίνα σοκολάτας, σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ βάζουμε το μασκαρπόνε, την πραλίνα σοκολάτας, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, αφού πρώτα το περάσουμε από κόσκινο και ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Σε μια κακαοβουτυρωμένη αντικολλητική φόρμα 10×20 εκ. αδειάζουμε σιγά σιγά το μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ώστε να απλωθεί παντού το μείγμα ομοιόμορφα. Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα. Για να είμαστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί το κέικ, το τρυπάμε με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρό, τότε σημαίνει ότι το κέικ μας είναι έτοιμο. Αφού ψηθεί, το αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Εν το μεταξύ, ανακατεύουμε τα 200 γρ. μασκαρπόνε με τα 200 γρ. πραλίνα σοκολάτας μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να χρειαστούμε το frosting. Μετά από περίπου μία ώρα, απλώνουμε πάνω από το κέικ όλο το frosting. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε και κόβουμε σε κομμάτια.
Πηγή: akispetretzikis.com
Κέικ με φυστικοβούτυρο ή ταχίνι
Υλικά
3 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. φυστικοβούτυρο ή ταχίνι
90 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο ή το ταχίνι (μπορούμε να τα ζεστάνουμε ελαφρά για να είναι πιο ρευστά) και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα. Τέλος, ρίχνουμς σε δόσεις το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ. Ανάλογα με την πυκνότητα τους, προσθέτουμς τόσο αλεύρι ώστε να δημιουργηθεί ένα πυκνό μείγμα όχι όμως στερεό (μπορεί να χρειαστεί λιγότερο αλεύρι).
Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα (διαμέτρου 23 εκ), βουτυρωμένη και αλευρωμένη και το ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά περίπου (τσεκάρουμε με μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή από το κέντρο του). Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε στην πιατέλα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και σερβίρουμε.
Πηγή: paxxi.gr
Κέικ σοκολάτας με Nutella
Υλικά
2 κούπες Νutella
4 αβγά
1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά με τη 1+1/2 κούπα Nutella. Τα αφήνουμε για ώρα στο μίξερ, μέχρι το μείγμα να διπλασιαστεί σε όγκο. Τα αβγά θα δώσουν όγκο στο κέικ αλλά για να συμβεί αυτό, το μείγμα πρέπει να πάρει αρκετό αέρο. Βγάζουμε το μείγμα από το μίξερ. Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας με το χέρι, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Το κέικ είναι έτοιμο! Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 40 λεπτά, στον αέρα, στους 170°C. Μόλις το κέικ παγώσει τελείως, μπορούμε να το επικαλύψουμε με την υπόλοιπη Nutella.