Πεντανόστιμο, ζουμερό και μαλακό χοιρινό ψιλοκομμένο που λιώνει στο στόμα μαγειρεμένο με κρεμμύδια και μουστάρδα, ψημένο στο φούρνο. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή, για ένα υπέροχο πιάτο, όπου ένα κομμάτι χοιρινού κρέατος απογειώνει η γεύση του με την αψάδα της μουστάρδας που ισορροπείται από τη γλύκα των ψημένων κρεμμυδιών. Δοκιμάστε το!
Υλικά συνταγής
- 700 γρ. χοιρινός λαιμός , κομμένος σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ.
- 2 κρεμμύδια ξερά, σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδου, ελαφρά κοπανισμένες
- 60 γρ. μουστάρδα πικάντικη
- 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση συνταγής
- Ζητάτε από το κρεοπώλη σας ή κόβετε μόνοι σας το χοιρινό σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ. Το βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη πάπρικα, προαιρετικά το καγιέν, αλάτι πιπέρι και τα ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε στην άκρη για 30 λ να μαριναριστεί.
- Απλώνετε σε ένα ταψί το το χοιρινό με τη μαρινάδα του και το περιχύνετε με το ζωμό κότας. Το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 25-30 λ, ανάλογα με το πάχος του, ή μέχρι να ροδίσει απ” έξω το κρέας αλλά να παραμείνει ζουμερό μέσα.
- Το ξεφουρνίζετε, το πασπαλίζετε με το θυμάρι σκορπίζετε ομοιόμορφες με τις φέτες λεμονιού και το σερβίρετε ή με πατάτες τηγανιτές ή με πίτες για σουβλάκι και πράσινη σαλάτα. Καλή σας όρεξη!!!
Πηγή
23/11/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Χοιρινό ψιλοκομμένο με κρεμμύδια και μουστάρδα στο φούρνο