Χοιρινό καρέ στο φούρνο
Μία φανταστική συνταγή για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς κι όχι μόνο από την Αργυρώ. Το χοιρινό καρέ είναι ένα εντυπωσιακό φαγητό που μπορείτε να σερβίρετε στους καλεσμένους και να τους εντυπωσιάσετε. Χρειάζεστε λίγα υλικά για να έχετε το πιο νόστιμο αποτέλεσμα. Μπορείτε να φτιάξετε και μαρινάδα πριν από το μαγείρεμα για να έχετε το πιο ζουμερό κρέας. Η μπριζόλα καρέ στο φούρνο είναι απλά θεϊκή και σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή από την εμφάνισή της και την γεύση της.
Για το χοιρινό καρέ στο φούρνο με κρούστα,
αγοράζουμε ολόκληρο το χοιρινό καρέ (ενωμένες μπριζόλες) και ζητάμε από τον κρεοπώλη να καθαρίσει (ξύσει) τις άκρες του, 3-4 εκ., ώσπου να φανούν τα κόκαλα.
- Βάζουμε το χοιρινό καρέ σε λαμαρίνα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε το κρέας για 15΄ στους 220°C, να ροδίσει ελαφρά.
- Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Στο μεταξύ τρίβουμε το μπαγιάτικο ψωμί στον τρίφτη ή στο μίξερ σε ψίχουλα.
- Τα τοποθετούμε σε μπολ, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ζυμώνουμε καλά το μίγμα.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε το μισοψημένο καρέ με τη μουστάρδα.
- Με τα χέρια κολλάμε επάνω στο κρέας την κρούστα ψωμιού και την πατάμε καλά, να κολλήσει.
- Με προσοχή σηκώνουμε το χοιρινό καρέ όρθιο και ενώνουμε τις δύο άκρες του, σχηματίζοντας κορόνα.
- Το δένουμε με διπλό σπάγκο.
- Ξαναψήνουμε το χοιρινό καρέ στο φούρνο για περίπου 1 ώρα και 15΄.
- Αφαιρούμε τον σπάγκο και το βγάζουμε ολόκληρο σε πιατέλα.
Το χοιρινό καρέ στο φούρνο συνοδεύεται με πολλές γαρνιτούρες. Από πουρέ μέχρι πατάτες φούρνου. Δείτε εύκολες συνταγές για τα πιο νόστιμα συνοδευτικά εδώ. Διαλέξτε την αγαπημένη σας.
Διαβάστε επίσης για την ανατομία του χοιρινού και τους σωστούς τρόπους μαγειρέματος.
Αν σας αρέσει το χοιρινό καρέ στο φούρνο, δοκιμάστε να φτιάξετε και την παρακάτω θεϊκή συνταγή από την Αργυρώ
Το άρθρο Χοιρινό καρέ στο φούρνο εμφανίστηκε πρώτα στο aitoloakarnanianews.gr.