Χοιρινή πανσέτα στο φούρνο με πατάτες ζουμερή
Τι καλύτερο για το κυριακάτικο τραπέζι μας μία χοιρινή πανσέτα στο φούρνο με πατάτες. Μία εύκολη συνταγή από την Αργυρώ για να φτιάξετε τις πιο ζουμερές πανσέτες. Οι υπέροχες και νόστιμες πατάτες στο φούρνο συμπληρώνουν το τέλειο γεύμα και δημιουργούν ένα μοναδικό φαγητό. Αν προσθέσετε λίγο μέλι δίνετε μια γλυκόξινη γεύση στην πανσέτα. Η μαρινάδα με τη μουστάρδα και το λεμόνι κάνουν τις πατάτες μοναδικές και λαχταριστές. Φτιάξτε αυτήν την συνταγή οπωσδήποτε. Είναι εύκολη και με λίγα υλικά έχετε το πιο νόστιμο φαγητό στο τραπέζι σας.
Για τη χοιρινή πανσέτα στο φούρνο,
ετοιμάζουμε πρώτα τις πατάτες.
- Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα τις πατάτες, τις καλύπτουμε με νερό και σκεπάζουμε.
- Από την ώρα που θα πάρουν βράση, τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζουμε καλά και τις αδειάζουμε σε ταψί.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε με το μίγμα τις πατάτες. Τις ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στην πανσέτα.
- Την αραδιάζουμε πάνω στις πατάτες.
- Ψήνουμε στους 220°C για 25 λεπτά, τις πανσέτες στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και οι πατάτες. Οι πατάτες που ψήνονται στους χυμούς της πανσέτας είναι απίστευτες.
Αν θέλετε γλυκόξινη γεύση στην πανσέτα στο φούρνο με πατάτες μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι.
Ψάχνετε περισσότερους τρόπους να μαγειρέψετε τη χοιρινή πανσέτα; Εδώ θα βρείτε όλες τις πεντανόστιμες συνταγές που συγκέντρωσα μόνο για εσάς. Διαλέξτε την αγαπημένη σας και εντυπωσιάστε. Ένα άκρως κυριακάτικο φαγητό για όλη την οικογένεια που δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
Διαβάστε επίσης στα μυστικά μου πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο κομμάτι χοιρινού για το φαγητό σας.
Αν σας άρεσε η συνταγή για χοιρινή πανσέτα στο φούρνο, δείτε και την παρακάτω από την Αργυρώ
Το άρθρο Χοιρινή πανσέτα στο φούρνο με πατάτες εμφανίστηκε πρώτα στο aitoloakarnanianews.gr.