Πεντανόστιμες χοιρινές μπριζόλες λαιμού με ντομάτα που τις κάνει έξτρα ζουμερές και με σκορδάκι, καπνιστή πάπρικα και τέλος με τυρί φέτα που απογειώνει τη γεύση τους. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα αγαπημένο μικρών και μεγάλων πιάτο, ιδανικό για το καθημερινό αλλά και Κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι!
Υλικά συνταγής
- 2 κιλά χοιρινές μπριζόλες λαιμού πάχους 2,5 εκ.
- 5 μέτριες ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες
- 5 σκελίδες σκόρδο κομμένα σε μικρά μπαστουνάκια
- 400 γρ. φέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
- 150 ml ελαιόλαδο
- 150 ml λευκό κρασί
- 2 κύβους ζωμό λαχανικών
- 250 ml νερό καυτό
- 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
- 2 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2-3 κ.σ. χοντροκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες σας και από τις 2 πλευρές, τις πασπαλίζετε με την πάπρικα, τις αλείφετε με λίγο από το ελαιόλαδο και τις αραδιάζετε σε ένα ταψί.
- Τις περιχύνετε με το κρασί και μετά τις πασπαλίζετε με το ψιλοκομμένο σκόρδο και την μισή ρίγανη. Στη συνέχεια τις καλύπτετε με τις φέτες ντομάτας τις οποίες αλατίζετε και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη ρίγανη.
- Πάνω από τις ντομάτες τοποθετείτε τη φέτα και περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Τέλος ρίχνετε, στις γωνίες του ταψιού, όχι επάνω στις μπριζόλες, το καυτό νερό στο οποίο έχετε διαλύσει το ζωμό λαχανικών.
- Σκεπάζετε πολύ καλά το ταψί με αλουμινόχαρτο, το βάζετε στο φούρνο και ψήνετε τις μπριζόλες σας για 35 λ. Μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε να ψήνετε για άλλα 15 λ ή μέχρι να ψηθούν καλά οι μπριζόλες και πάρει χρώμα η φέτα.
- Σερβίρετε τις ζουμερές μπριζόλες σας ζεστές πασπαλισμένες με λίγο χοντροκομμένο μαϊντανό και τις συνοδεύετε με μια μεγάλη σαλάτα επιλογής ή/και με πατάτες τηγανιτές ή φούρνου. Καλή σας όρεξη!
Πηγή
10/03/2022
Sintayes.gr,
Συνταγή: Χοιρινές μπριζόλες κλέφτικες