Υπέροχα ζουμερά, χοιρινά μπριζολάκια, με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας στο φούρνο, με πατάτες και πιπεριές. Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο με τόσο ακαταμάχητη γεύση που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας.
Υλικά συνταγής
- 4 χοιρινά μπριζολάκια λαιμού ή άλλα επιλογής σας (περίπου 230-250 γρ. το ένα)
- 800 γρ. πατάτες, κομμένες λεπτές κυδωνάτες φέτες
- 2 κόκκινες πιπεριές σε χοντρές φέτες
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλ. τσαγιού μουστάρδα
- 3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- 3/4 φλ. κρέμα γάλακτος πλήρης
- 1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τις πατάτες και τις πιπεριές τις βάζετε σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνετε. Σε μπολ βάζετε τη μουστάρδα, 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, το ζωμό κότας και το σκόρδο, τα ανακατεύετε πολύ καλά να ενσωματωθούν και περιχύνετε τις πατάτες και τις πιπεριές στο ταψί. Ανακατεύετε να πάει παντού η σάλτσα.
- Πλένετε τα μπριζολάκια, τα αλατοπιπερώνετε και τα τοποθετείτε πάνω από τις πατάτες και τις πιπεριές. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ. Γυρίζετε τις μπριζόλες να πάρουν χρώμα και ψήνετε για 10-15 λ ακόμα και τις βγάζετε από το ταψί. Τις μεταφέρετε σε πιατέλα και τις διατηρείτε ζεστές.
- Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το θυμάρι και το μαϊντανό στο ταψί με τις πατάτες και τις πιπεριές, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και αφήνετε να ψηθούν τα λαχανικά για 10-15 λ ακόμα ή μέχρι να ψηθούν καλά ανάλογα με το μέγεθός τους.
- Σερβίρετε με τρυπητή κουτάλα τις πατάτες και τις πιπεριές σε μεγάλη πιατέλα, προσθέτετε από πάνω τις μπριζόλες και περιχύνετε το φαγητό με τη κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας.
10/11/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα μουστάρδας στο φούρνο