Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα μπριζολάκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και σβήνουμε με παλαιωμένο τσίπουρο.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια σοτέζα σοτάρουμε τα μήλα με λίγο βούτυρο, προσθέτουμε καστανή ζάχαρη για να καραμελώσουμε τα μήλα και στο τέλος προσθέτουμε το ξίδι.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ζωμό με νερό, τη μουστάρδα ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα μήλα, προσθέτουμε το πολτοποιημένο κρεμμύδι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν.
Στο τέλος προσθέτουμε τα μπριζολάκια, το προσούτο, το λεμόνι και το φρέσκο θυμάρι.
Ευχαριστούμε την Τασούλα Κουφοπούλου από το εστιατόριο Απόμερο στην Καρδίτσα για την παραχώρηση της συνταγής.
Και μιας και μιλάμε για κρέας πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε Μοσχάρι κότσι με κρασί και χειμωνιάτικα λαχανικά ή τώρα τον χειμώνα Μοσχάρι σούπα με λαχανικά
Μοσχάρι σούπα με λαχανικά