Η σημερινή μας συνταγή έχει καταβολές από τη Σικελία και οφείλει το όνομά της στην διάσημη όπερα του Μπελλίνι «Νόρμα». Πένες αλά Νόρμα λοιπόν για τους λάτρεις των ζυμαρικών!
Υλικά
2 μεγάλες μελιτζάνες, κομμένες σε κυβάκια
4 κ. σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
400 γραμμ. ντομάτες, ψιλοκομμένες, χωρίς τα σπόρια τους
400 γραμμ. ζυμαρικά πένες
50-60 γραμμ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 κ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Σοτάρετε το σκόρδο στο ελαιόλαδο και προσθέτετε τις μελιτζάνες. Μόλις μαλακώσουν, ρίχνετε την ντομάτα και αφήνετε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, για να δέσει η σάλτσα. Βράζετε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε απευθείας στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Τα ανακατεύετε και τα σερβίρετε, πασπαλισμένα με την τριμμένη παρμεζάνα και τον μαϊντανό, αν τον χρησιμοποιήσετε.
Διαβάστε επίσης
Σωτήρης Μουστάκας, ο εκπληκτικός ηθοποιός που για δύο λεπτά έχασε την υποψηφιότητα για Όσκαρ
Παραδεισένια Σκόπελος: Το νησί του Mamma Mia που απέφυγε τις υπερβολές του υπερτουρισμού