Δεν νομίζουμε να υπάρχει άνθρωπος, που να μην λατρεύει τα ντόνατς. Παρόλα αυτά, όμως, είναι μία λιχουδιά σκέτη θερμιδική βόμβα και, αν προσέχουμε τη διατροφή μας, τα αφήνουμε στην άκρη.
Ωστόσο, σήμερα που έχουμε πληθώρα εναλλακτικών επιλογών διατροφικά, μπορούμε να φτιάξουμε τη λιχουδιά της αρεσκείας μας και να την απολαύσουμε χωρίς ενοχές.
Έτσι λοιπόν, παρακάτω θα δείτε μία υπέροχη συνταγή για ντόνατς στο φούρνο χωρίς ζάχαρη
Τι θα χρειαστείτε
Για την ζύμη
- 2 φλ. βρώμη αλεσμένη (200 γρ.)
- 1 κ.γ μαγειρική σόδα
- ½ κ.γ αλάτι
- ½ φλ. σκόνη κακάο (50 γρ.)
- 2 αυγά
- ¼ φλ. λάδι καρύδας (50 γρ.)
- ½ φλ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή αγαύη
- 2/3 φλ. γιαούρτι (160 γρ)
- 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Για γλάσο σοκολάτας
- ¼ φλ. σκόνη κακάο
- 1.4 λάδι καρύδας
- 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι σφενδάμου ή αγαύη
Για γλάσο βουτύρου
- ¼ φλ. φυστικοβούτυρο
- 2 κ.σ. λάδι καρύδας
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέστε τη βρώμη, τη σόδα, το αλάτι και τη σκόνη κακάο. Ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά αυτά. Σε ένα άλλο μπολ, βάζετε τα αυγά, το λάδι καρύδας, το μέλι (σιρόπι σφενδάμου ή αγαύη), το γιαούρτι και το εκχύλισμα βανίλιας.
Χτυπάτε με το μίξερ χειρός ή με έναν αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν εντελώς. Στην συνέχεια προσθέτετε το υγρό μείγμα στα στέρεα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά, ώστε να δημιουργηθεί ένα σοκολατένιο μείγμα.
Μην ανακατεύετε πολύ έντονα και για πολύ ώρα, γιατί τα ντόνατς δεν θα γίνουν αφράτα. Σε λαδωμένα ή βουτυρωμένα φορμάκια του κέικ, απλώστε λίγη ζύμη. Μην τα γεμίσεις πολύ καθώς αυτή θα διπλασιαστεί με το ψήσιμο. Ψήνετε στους 180 ° C για 8 με 10 λεπτά μέχρι να γίνει ανάγλυφη η ζύμη εξωτερικά. Αφού κρυώσουν, βουτάτε την μια πλευρά στο γλάσο σοκολάτας ή βουτύρου.
Διαβάστε επίσης:
Βρήκαμε εύκολη συνταγή για τιραμισού να το… φας στο ποτήρι!
Παρφέ γιαουρτιού με δημητριακά ολικής αλέσεως, μούρα και αμύγδαλα