Ζυμαρικό φουσίλι με μια πεντανόστιμη σάλτσα τόνου! Ένα απίστευτα γρήγορο και εύκολο πιάτο ζυμαρικών με τόνο, με φανταστική γεύση, με λίγα μόνο υλικά, έτοιμο σε ελάχιστο χρόνο. Μια συνταγή πανεύκολη για αρχάριους (από εδώ) για να απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας ένα υγιεινό και νόστιμο πιάτο, με μια εξαιρετικά ελαφριά σάλτσα με τόνο, ντομάτα κρεμμύδι και πιπεριά, με λίγα λιπαρά, πολλές πρωτεΐνες και ζυμαρικό επιλογής σας. Ο τόνος, από μόνος του, είναι μια καταπληκτική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας χωρίς σχεδόν καθόλου λίπος. Περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που απαιτούνται για την ανάπτυξη και τη διατήρηση του άπαχου μυϊκού ιστού στο σώμα μας. Επίσης ο τόνος σε κονσέρβα είναι μια εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων για την καρδιά! Μια συνταγή που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!
Υλικά συνταγής
- 1/4 μιας πράσινης πιπεριάς κανονικού μεγέθους
- 1/4 μιας κόκκινης πιπεριάς κανονικού μεγέθους
- 1/2 ξερό κρεμμύδι μεγάλου μεγέθους ή 1 ολόκληρο μικρό κρεμμύδι
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 250 γρ. τόνος σε κονσέρβα σε νερό (μπορείτε να βάλετε περισσότερο τόνο), στραγγισμένος και ξεψαχνισμένος με τα χέρια σας
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. συμπηκνωμένος χυμός ντομάτας ή τριμμένη ντομάτα
- 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε τα φουσίλι να βράσουν σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομματάκια τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνετε, χωριστά, στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας μέχρι να να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για πολύ λίγο να βγάλει το άρωμά του (προσοχή μην καεί).
- Προσθέτετε τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε για 1/2 λ περίπου και μετά προσθέτετε το χυμό ντομάτας, τις ντομάτες κονκασέ, τον πελτέ και τη ζάχαρη και ανακατεύετε όλα τα υλικά για 2-3 λ. Μετά χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράζει για περίπου 15 λ.
- Στη συνέχεια δοκιμάζετε τη σάλτσα σας και διορθώνετε (μην ρίξετε πολύ αλάτι γιατί ο τόνος είναι ελαφρώς αλμυρός) και μετά προσθέτετε τον τόνο, ανακατεύετε καλά να σκεπαστεί με την σάλτσα και τον αφήνετε να σιγοβράσει μέσα στη σάλτσα για 7-10 λ.
- Στραγγίζετε το ζυμαρικό σας και το σερβίρετε αμέσως μαζί με τη ζεστή σάλτσα ντομάτας με τον τόνο. Καλή σας απόλαυση!
Sintayes.gr,
Συνταγή: Φουσίλι με σάλτσα τόνου