Το φθινόπωρο είναι η εποχή στη διάρκεια της οποίας η φύση μάς προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από νόστιμα φρούτα και λαχανικά. Ρόδι, μήλα, αχλάδια, σταφύλια και πόσα ακόμα φρούτα και λαχανικά έρχονται στο τραπέζι μας για να το γεμίσουν γεύση και αρώματα!
Υλικά
½ της κούπας μαγιονέζα
½ της κούπας γιαούρτι
3 κούπες μαρούλι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μηλόξυδο
¼ της κούπας μέλι
αλάτι-πιπέρι
1 κούπα ξηρούς καρπούς της επιλογής σας
1 κούπα σταφύλια
1 κούπα μήλα κομμένα σε κύβους
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε καλά τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το μηλόξυδο, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάστε το και αφήστε το για λίγο στο ψυγείο να σταθεί. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος απλώστε τους ξηρούς καρπούς. Ψήστε τα για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
Στο μπολ με τη μείγμα της μαγιονέζας, προσθέστε τους ξηρούς καρπούς, το μαρούλια, τα σταφύλια και τα μήλα. Ανακατέψτε και αφήστε στο ψυγείο για περίπου 40 λεπτά, για να αναμειχθούν όλες οι γεύσεις.