Φαγητό που αρέσει σε όλους. Ακόμα και σε εκείνους που δεν αγαπούν πολύ τα λαχανικά, οι κολοκυθοκεφτέδες έχουν συνδυαστεί με τα καλοκαίρια μας.
Ταιριάζουν τέλεια με γιαούρτι ή τζατζίκι και μπορείτε να τους φτιάξετε στον φούρνο. Θα γλιτώσετε έτσι και τα αρνητικά του τηγανιού…
Υλικά:
1 κολοκύθι
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Τρίψτε το κολοκύθι σε ένα μπολ και προσθέστε λίγο αλάτι. Αφήστε το να κάτσει για 20 λεπτά μέχρι να βγάλει όλα τα υγρά του. Έπειτα ρίξτε το κολοκύθι σε ένα μπολ με μια πετσέτα και στραγγίξτε το καλά να φύγουν όλα τα ζουμιά του. Ρίξε πάλι το τριμμένο κολοκύθι σε ένα καθαρό μπολ.
Προσθέστε στο μπολ με το τριμμένο κολοκύθι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Ζυμώστε τα κεφτεδάκια σας και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα στρωμένη. Ψήστε τα για 20-25 λεπτά στους 200ο στον αέρα και στα μισά του χρόνου γυρίστε τα ώστε να ψηθούν και από τις δυο πλευρές!
Διαβάστε επίσης
Έρχεται καύσωνας κι εμείς φτιάχνουμε δροσερό γλυκάκι με γιαούρτι και ζελέ ανανά!
Αυτή η συνταγή για τοστ έχει προκαλέσει ντελίριο στα social media – Πάμε να τη φτιάξουμε;
Η Άντζελα Γκερέκου φτιάχνει τη φημισμένη γαλατόπιτα της Γης της Ελιάς – Τρέμε… Πότη!