Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε τις φακές τα μπαχαρικά, τον πελτέ, ανακατεύουμε να γυαλίσει και στη συνέχεια σβήνουμε με το ζωμό.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 45 λεπτά περίπου.
Σερβίρουμε σε μπολ με μια κουταλιά γιαούρτι στο καθένα, πασπαλισμένα με ψιλοκομμένη ντομάτα, μαϊντανό, ξύσμα λεμόνι, πιπέρι και περιχυμένο με έξτρα ελαιόλαδο.
Για περισσότερες σούπες κάντε κλικ εδώ και δεν θα ξέρετε τι να πρωτομαγειρέψετε! Διαφορετικά σας προτείνω μια απίστευτη βελουτέ κολοκυθόσουπα ή σούπα με μοσχάρι και λαχανικά
Ευχαριστούμε τον Chef Ανδρέα Λαγό για την παραχώρηση της συνταγής του.
Μοσχάρι σούπα με λαχανικά