Πρώτα βράζουμε τις φακές για 20’, τις στραγγίζουμε και πετάμε το νερό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες.
Σοτάρουμε για 8-10’ ανακατεύοντας τακτικά να πάρει χρώμα αλλά και να γλυκάνει.
Μετά προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1’
Ρίχνουμε το πλιγούρι κι ανακατεύουμε να λαδωθεί.
Προσθέτουμε 2 -1/2 φλ. ζεστό νερό ή ζωμό, λίγο αλάτι και τις μισό βρασμένες φακές.
Χαμηλώνουμε την ένταση σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για περίπου 10’ μέχρι σχεδόν να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Αφήνουμε έτσι ώστε να σταθούν για 5-10’, και μετά προσθέτουμε τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με λίγο γιαούρτι.
Για το σερβίρισμα
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το σκόρδο, τον χυμό λεμονιού και το αλάτι.
Ανακατεύουμε.
Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
Βάζουμε κουταλιές στις φακές με πλιγούρι και απολαμβάνουμε ένα υπέροχο πιάτο.
Θέλετε περισσότερες νόστιμες και υγιεινές συνταγές για να μαγειρέψετε τις φακές; Σας τις έχω εδώ!