Μια υπέροχη σοκολατένια τάρτα με τραγανή βάση με μπισκότα όρεο, και γέμιση με τον τέλειο συνδυασμό κρέμας τυριού και νουτέλας που απογειώνει τη γεύση, καλυμμένο με λαχταριστό γλάσο σοκολάτας, πασπαλισμένο με φουντούκια. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να απολαύσετε το τέλειο γλύκισμα με την οικογένειά σας ή για να σερβίρετε το απόλυτο κέρασμα. Φτιάξτε αυτή τη συνταγή (από εδώ) και σίγουρα θα σας αποζημιώσει με τη φανταστική γεύση της!
Υλικά συνταγής
- Για τη βάση όρεο:
- 16 μπισκότα όρεο
- 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
- Για τη γέμιση:
- 230 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
- 3/4 φλ. τσαγιού πραλίνα φουντουκιού (Nutella ή Μερέντα ή άλλη επιλογής σας)
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά, κρύα
- Για την επικάλυψη:
- 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36% λιπαρά
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.γ. βούτυρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 60 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη (ή σταγόνες σοκολάτας)
- 4-5 κ.σ. φουντούκια καβουρισμένα, χοντροκομμένα
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση όρεο: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Θρυμματίζετε στο μούλτι τα μισκότα όρεο σε σκόνη, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να αναμιχθούν.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο βάσης 23 εκ. περίπου και το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση και τα τοιχώματά του. Το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-13 λ περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο και μεταφέρετε το ταψάκι σε σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς η βάση.
- Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το μαλακό τυρί κρέμα, τη Νουτέλα ή Μερέντα, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφρατέψουν.
- Σε άλλο καθαρό μπολ, ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ, με καθαρούς και στεγνούς γάντζους, μέχρι να δημιουργηθούν “πτυχές” και έχετε μια πηχτή σαντιγί που να “στέκεται”.
- Ρίχνετε τη σαντιγί μέσα στο μπολ με το μείγμα τυριού-νουτέλας και ανακατεύετε με μια μαρίζ, με πολύ απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αδειάζετε τη κρέμα γέμισης πάνω στη κρύα μπισκοτένια βάση, την απλώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια και βάζετε τη τάρτα σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λ.
- Για την επικάλυψη: Σε μια μικρή κατσαρολίτσα ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος, το μέλι, το βούτυρο και το αλάτι και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις πάρουν βράση αποσύρετε αμέσως τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά προσθέτετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και την αφήνετε να “σταθεί” για 5 λ.
- Στη συνέχεια ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο γλάσο. Το αφήνετε για λίγο στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Εσείς εν τω μεταξύ ρίχνετε τα φουντούκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαντική ουσία, και τα καβουρδίζετε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα και βγάλουν το άρωμά τους. Τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν και μετά τα χοντροκόβετε.
- Απλώνετε το γλάσο σοκολάτας πάνω από γέμιση τάρτας, από πάνω πασπαλίζετε τα φουντούκια και τη ξαναβάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν τη σερβίρετε.
20/10/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Υπέροχη τάρτα Νουτέλας με γλάσο σοκολάτας και φουντούκια