Πεντανόστιμα τρουφάκια ινδοκάρυδου με ζαχαρούχο γάλα, με 3 βασικά υλικά και αν επιθυμείτεσύμφωνα με τις γεύσεις σας, μπορείτε να προσθέσετε, προαιρετικά, άλλα 2 υλικά. Μια Βραζιλιάνικη συνταγή (από εδώ) για υπέροχα τρουφάκια που είναι γνωστά στη Βραζιλία ως “ Brazilian Coconut Kisses” (Βραζιλιάνικα φιλιά ινδοκάρυδου)… Δοκιμάστε τα!!!
Υλικά συνταγής
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)
- 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο + 1/2 φλιτζάνι επιπλέον για επικάλυψη
- 3 κ.σ. βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου, 1 κ.σ. για το μείγμα + 1 κ.σ. για άλειμμα ταψιού + 1 κ.σ. για άλειμμα χεριών
- Προαιρετικά: 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας και γαρίφαλα καρφάκια για διακόσμηση
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια μέτρια, αντικολλητική κατσαρόλα τοποθετείτε το ζαχαρούχο γάλα, το 1 φλ. ινδοκάρυδο και το βούτυρο και τα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα για 7 λ περίπου ή μέχρι να πήξει το μείγμα τόσο όσο να “ξεκολλάει” και να φαίνεται η βάση της κατσαρόλας όταν τη “ξύνετε” με τη ξύλινη κουτάλα.
- Αφαιρείτε το μείγμα από τη φωτιά, προσθέτετε, προαιρετικά, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί. Στη συνέχεια βουτυρώνετε με τη 1 κ.σ. βούτυρο ένα ταψί, ρίχνετε μέσα το μείγμα και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει και πήξει.
- Σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο ρίχνετε το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο. Βουτυρώνετε τα χέρια σας. Με ένα κουταλάκι του γλυκού τη φορά από τη ζύμη, πλάθετε μικρά παλάκια/τρουφάκια και στη συνέχεια τα “κυλάτε” για λίγο στο πιάτο με το ινδοκάρυδο για να καλυφθούν ελαφρώς. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να να τελειώσει η ζύμη και έχετε 26 τρουφάκια περίπου.
- Προαιρετικά, τα τοποθετείτε σε χάρτινες μικρές θηκούλες και καρφώνετε στη κορυφή του καθενός από ένα γαρίφαλο.
Σημείωση: Τα τρουφάκια φυλάσσονται σε καθαρό αεροστεγές δοχείο έως και 2 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου και για 4-6 ημέρες στο ψυγείο.
03/10/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Υπέροχα τρουφάκια ινδοκάρυδου με 3 υλικά