Σας ήλθε μια ξαφνική επιθυμία για κέικ σοκολάτας; Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να μοσχοβολήσει, μετά από λίγη ώρα, το σπίτι σας, από το πιο απλό και εύκολο σοκολατένιο κέικ περιχυμένο με γλάσο σοκολάτας που φτιάξατε ποτέ!
Υλικά συνταγής
- Για το υγρό κέικ:
- 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γρ. κακάο
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- 2 πορτοκαλιών το χυμό (ή 150 ml νερό)
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού
- Για το σοκολατένιο γλάσο:
- 60 γρ. βούτυρο
- 25 γρ. κακάο
- 25 ml γάλα
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις και βουτυρώνετε ένα ταψί με διάμετρο βάσης 23 εκ.
- Για το υγρό κέικ: Ρίχνετε σε μπολ το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα και το χτυπάτε με το μίξερ, στη μεσαία ταχύτητα για λίγη ώρα. Προσθέτετε τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού και συνεχίζετε το χτύπημα για λίγη ώρα ακόμα.
- Σε άλλο μπολ αναμιγνύετε καλά το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και σιγά-σιγά προσθέτετε τα στερεά υλικά στα υγρά, ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι για να διαλυθούν τυχόν σβόλοι που μπορεί να υπάρχουν.
- Αδειάζετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε το κέικ για 50 λ περίπου. Το αφήνετε να κρυώσει καλά και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
- Για το σοκολατένιο γλάσο: Σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία, λιώνετε το βούτυρο με το γάλα και το κακάο. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε την άχνη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο και ομοιόμορφο γλάσο. Περιχύνετε το κέικ με το γλάσο, το αφήνετε λίγη ώρα να ποτίσει και μετά σερβίρετε.
theonewithallthetastes.com
29/01/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Υγρό κέικ σοκολάτας χωρίς αυγά, με γλάσο σοκολάτας