[*]
Λαχταριστά τρουφάκια, έτοιμα σε 10 λ για να τα σερβίρετε με θρυμματισμένα φουντούκια και σοκολάτα, γεμιστά με ολόκληρο φουντούκι. Μια απλή, πανεύκολη για αρχάριους, και γρήγορη στη κατασκευή της συνταγή για ένα να απολαύσετε τα τέλεια τρουφάκια με τους απρόσμενους επισκέπτες σας αλλά και σε όλες τις περιπτώσεις. Δοκιμάστε τα!
Υλικά συνταγής
- 150 γρ. φουντούκια θρυμματισμένα
- 2 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (Maple syrup) [*]
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. δάκρυα σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα περίπου στο μέγεθος των “δακρύων”
- 2-3 κ.σ. νερό χλιαρό
- 10 φουντούκια ολόκληρα
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε στο μούλτι τα 150 γρ. φουντούκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής, εκτός από τα ολόκληρα φουντούκια, και τα χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να θρυμματιστούν πλήρως και να πολτοποιηθούν ώστε να σχηματιστεί ένα εύπλαστο μείγμα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και το πλάθετε σε μπαλάκια 20 γρ.
- Σημείωση: Ρίχνετε στο μείγμα πρώτα τις 2 κ.σ. νερό και αν δείτε ότι το μείγμα δεν βγαίνει εύπλαστο, τότε προσθέτετε και τη τρίτη κ.σ.
- Μπήγετε στο κέντρο από κάθε μπαλάκι ένα φουντούκι και τα ξαναπλάθετε ώστε να καλυφθεί πλήρως το φουντούκι με το μείγμα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα τρουφάκια. Τα σερβίρετε αμέσως ή τα διατηρείτε στο ψυγείο.
15/02/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τρουφάκια με φουντούκια έτοιμα σε 10 λ
[*]Source link