Σαν υλικό το γνωρίζετε πολύ καλά. Το σιμιγδάλι χρησιμοποιείται στην κουζίνα πολλά χρόνια και παίζει σοβαρότατο ρόλο στην ζαχαροπλαστική και την μαγειρική.
Έχει, όμως, κάποια θετική επίδραση στον οργανισμό μας;
Φυσικά! Και όχι μόνο μία. Το σιμιγδάλι αποτελεί πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, ενώ περιέχει υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Επιπλέον, περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο. Στα θετικά του και τα σχεδόν ανύπαρκτα λιπαρά του!
Τι περιμένετε λοιπόν;
Δοκιμάστε το και σήμερα με το κοτοπουλάκι σας, στο τηγάνι.
Υλικά:
1/2 κούπα σιμιγδάλι
1/2 κούπα τρίμμένο ψωμί
1/2 κουταλάκι πιπέρι
4 στήθη κοτόπουλου
1 αυγό (χτυπημένο)
1/4 της κούπας ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το σιμιγδάλι, το πιπέρι και το ψωμί σε ένα μπολ.
Βουτήξτε το κοτόπουλο στο αυγό και στη συνέχεια περάστε το από το μείγμα με το σιμιγδάλι.
Τηγανίστε το κοτόπουλο σε μεσαία ή δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και από τις δυο πλευρές.
Έτοιμο! Καλή σας απόλαυση…
Δεν πιστεύετε ότι είναι τόσο απλό;
Δείτε το video και δεν θα έχετε αμφιβολία:
Διαβάστε επίσης
Εύκολη καλοκαιρινή μακαρονάδα με σάλτσα τόνου
Τώρα, στον καύσωνα φτιάχνουμε δροσερό γλυκάκι με γιαούρτι και ζελέ ανανά!
Παραδοσιακό μπριάμ στο φούρνο: Το φαγητό που έχουμε συνδέσει με τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων