Πεντανόστιμες, νηστίσιμες τραγανές πατατοκροκέτες! Μια απλή και πολύ εύκολη συνταγή για να απολαύσετε υπέροχες πατατοκροκέτες με λίγα υλικά σε νηστίσιμη/vegan εκδοχή για τις μέρες της νηστείας και όχι μόνο.
Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Υλικά συνταγής
- 5 πατάτες (1 κιλό περίπου) με τη φλούδα τους
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ κ. γ. πάπρικα γλυκιά
- 2 κ. σ. σχοινόπρασο
- ½ κ. γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
- τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα
- ηλιέλαιο για το πανάρισμα
- Σάλτσα BBQ για συνοδευτικό (συνταγή εδώ)
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένετε τις πατάτες καλά εξωτερικά και τις βράζετε για 30-35 λ ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά. Μετά τις στραγγίζετε τις καθαρίζετε, τις μεταφέρετε σε μπολ και τις πολτοποιείτε με το ειδικό εργαλείο για τον πουρέ ή με πιρούνι. Τις αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσουν ελαφρώς.
- Εν τω μεταξύ ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτετε στο μπολ με τις πατάτες , μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνετε το μείγμα για 10 λ ή μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 30 λ.
- Στη συνέχεια πλάθετε το μείγμα σε κροκέτες, βάζοντας ελάχιστο ελαιόλαδο στις παλάμες σας. Τις πανάρετε παντού με τριμμένη φρυγανιά και τις βάζετε στην κατάψυξη για 30 λ. Τηγανίζετε τις πατατοκροκέτες σε μπόλικο ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν εξωτερικά ένα χρυσαφένιο χρώμα. Τις σερβίρετε ιδανικά με σάλτσα BBQ.
Tip: Αν δεν νηστεύετε τοποθετείστε στο εσωτερικό τους λίγη φρέσκια μοτσαρέλα και απογειώστε την γεύση τους.
Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα
Μια συνταγή του Ν. Αργυρόπουλου (PizzaChefArgy)
24/04/2021
Sintayes.gr,
Συνταγή: Τραγανές νηστίσιμες πατατοκροκέτες (Video)