Ένα υπέροχο, εξαιρετικά εύκολο, για αρχάριους, στη παρασκευή του γλυκό με ινδοκάρυδο και μια “νότα” μοσχοκάρυδου που απογειώνει τη γεύση και που σίγουρα θα εντυπωσιάσει εσάς με την ευκολία της παρασκευής του αλλά και όποιον το δοκιμάσει με την υπέροχη υφή και γεύση του. Μια συνταγή της Jo Cooks (από εδώ) που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε!
Υλικά συνταγής
- 2 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο τριμμένο
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 8 κ.σ. (115 γρ.) βούτυρο ανάλατο, λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε όλα τα υλικά της συνταγής σε ένα μπλέντερ (ή μίξερ κατά προτίμηση με μαχαίρια) και τα χτυπάτε πολύ καλά. Αδειάζετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι ή ταρτιέρα 23 εκ. και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 50-60 λ ή μέχρι να “σταθεροποιηθεί” στην αφή και να ροδίσει ελαφρώς επιφάνειά του.
- Το ξεφουρνίζετε, το αφήνετε να κρυώσει εντελώς και μετά το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε ως έχει ή πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη ή με σαντιγί (χτυπάτε 100 ml κρύα κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά σε πηχτή σαντιγί). Καλή σας απόλαυση!
Tips: Το γλυκό σας διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και 1 εβδομάδα καλυμμένο με πλαστική μεμβράνη. Βεβαιωθείτε ότι έχει κρυώσει τελείως πριν το βάλετε στο ψυγείο. Εάν προτιμάτε να το φάτε ζεστό το βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων και το ελέγχετε ανά 15 δεύτερα για να πετύχετε την επιθυμητή θερμότητα. Φυλάσσετε στο καταψύκτη έως και 3 μήνες και όταν το χρειαστείτε αφήστε το να ξεπαγώσει όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
15/11/2020
Sintayes.gr,
Συνταγή: Το απόλυτο πανεύκολο γλυκό με ινδοκάρυδο